Як вибрати йогуртницю


Не секрет, що йогурт володіє корисними властивостями, і його рекомендується включати в щоденний раціон не тільки дітей, але і дорослих. Однак магазинні полиці завалені продукцією, яка містить величезну кількість всіляких хімічних добавок — ароматизаторів, загусників, підсолоджувачів, стабілізаторів та консервантів. Про те, що такі йогурти сприятливо впливають на людський організм, говорити не доводиться. Тому набагато простіше, дешевше і безпечніше готувати цей кисломолочний продукт в домашніх умовах. Купити натуральне молоко не розбавлене водою, а також спеціальну закваску для йогурту сьогодні не складно. Однак готувати ласощі в термосі, як це робили багато господинь ще 10 років тому, не дуже зручно і практично. Набагато вигідніше в цьому випадку придбати йогуртницю і позбавити себе від непотрібних проблем. З цим «розумним» агрегатом ви завжди будете мати до сніданку свіжий і смачний йогурт, позбавлений хімічних добавок і володіє цілющими властивостями.

Типи йогуртниць: чому віддати перевагу?

Сьогодні у продажу можна зустріти два різновиди йогуртниць. Найпоширеніший варіант — пристрої з декількома ємностями-баночками, кожна з яких розрахована на 125-150 мл готового продукту. Такі йогрутницы досить зручні у використанні, якщо у вас велика сім’я, і кожен з домочадців вранці розраховує на порцію улюбленого продукту з певним наповнювачем. У цьому випадку можна готувати кілька різних видів йогурту з урахуванням побажань і смакових уподобань кожного з членів сім’ї.

Йогуртниці з однією великою ємністю, яка вміщує від 0,8 до 1 л продукту, добре використовувати в тих випадках, коли вам необхідно приготувати великий обсяг йогурту з однаковим наповнювачем. Такий пристрій ідеально підходить в тому випадку, якщо ви звикли з’їдати вранці досить велику порцію цього смачного і корисного продукту, або ж чекаєте гостей, яких розраховуєте нагодувати йогуртом.

У будь-якому випадку, який би варіант ви не вибрали, слід звернути увагу на те, з якого матеріалу зроблені робочі ємності. Краще всього віддати перевагу склу, яке має підвищену термостійкість і не містить в собі шкідливих хімічних добавок. Пластикові ємності, втім, навряд чи розплавляться в процесі приготування йогурту, однак можуть при термічному впливі виділяти в продукт шкідливі речовини. здатні спровокувати різні захворювання, включаючи онкологію.

Таймер і температура

Зазвичай в стандартній йогутнице немає регулювання температурного режиму, так як він виставляється автоматично на рівні + 40-45 градусів. Тим не менш, досвідчені цінителі йогурту знають, що навіть якщо трохи змінити температуру, то у продукту буде зовсім інший смак. Якщо цей момент є для вас принципово важливим, то варто пошукати в продажі пристрою, які мають ручне регулювання температурного режиму. У цьому випадку, провівши з десяток експериментів, досвідченим шляхом ви навчитеся готувати саме «свій» йогурт, який відповідає вашим вимогам і перевагам.

Другий дуже важливий момент стосується наявності таймера. У простих і недорогих йогуртницах час виставляється автоматично і становить приблизно 7-8 годин. Проте всім відомо, що чим довше упаривается молочна суміш, тим смачніше і гущі виходить йогурт. Тому не варто економити кошти на таймері — вибирайте пристрій, в якому час роботи можна встановлювати вручну. Це допоможе вам не тільки отримувати смачний продукт, але і розраховувати період його приготування. Приміром, якщо дуже потрібно, то зробити йогурт можна і за 7 годин, щоб вранці домочадці могли отримати його на сніданок без особливих проблем. При цьому слід пам’ятати, що в ідеалі цей молочний продукт готується 10 годин. Якщо йогурт перетримати, то він просто скисне. Ну, а недостатньо довгий «томління» молочної суміші в йогуртниці не дозволить їй загуснути належним чином.

Якщо ви вирішили придбати це корисне в господарстві пристрій, то варто також звернути увагу на наявність системи автоматичного відключення приладу. Це значно полегшить ваше життя і позбавить від необхідності контролювати процес приготування йогурту, побоюючись, як би він не «перегрівся» і не прокис.

Приємні дрібниці, які доставлять вам задоволення

Сучасні йогуртниці не мають принципових функціональних відмінностей. Ці побутові прилади прості у використанні і не вимагають особливих навичок. Тим не менш, деякі виробники прагнуть до того, щоб використання їх продукції доставляло споживачам естетичне задоволення. Про те, чи варто переплачувати за деякі ноу-хау, кожному вирішувати самостійно. Однак у деяких випадках додаткові опції можуть виявитися дуже корисними. Наприклад, якщо ви готуєте йогурт постійно і використовуєте додатковий комплект баночок, то варто вибрати той варіант тари, кришки якої забезпечені календарями. З їх допомогою можна виставити дату і час виготовлення йогурту, щоб в холодильнику не переплутати свіжі і вчорашні партії. Ця додаткова функція дуже актуальна, якщо в будинку є маленькі діти, до якості харчування яких пред’являються особливі вимоги.

Всі без винятку йогуртниці працюють практично безшумно, однак при цьому створюють ледь помітну вібрацію. У підсумку якщо поставити пристрій на край столу, то за 8-10 годин воно може запросто сповзти і впасти на підлогу. Тому при покупці йогуртниці слід звернути увагу на наявність гумових «присосок», які дозволять утримають агрегат на будь-якій поверхні. Форма йогуртниці не має принципово важливого значення, однак якщо ви хочете прикрасити свою кухню, то можна вибрати пристрій, виконаний у формі яблука, апельсина або ж груші. Крім цього, вельми корисною може виявитися функція автоматичного змотування шнура за допомогою спеціальної кнопки. Це нововведення актуально в тих випадках, коли ваша кухня буквально нашпигована побутовою технікою, і ви постійно плутаєтеся в проводах, намагаючись розібратися, якого з приладів вони належать.

Написати коментар