Пересолена каша: що робити, як виправити


Що робити, якщо каша пересолена? Варити нову? Так їсти хочеться вже зараз, а не потім! Може, не помітять? Ні, чоловік і діти з незадоволеним виглядом відставляють тарілки. Як виправити таку неприємну ситуацію? Відставити паніку!

Проблему можна легко вирішити, якщо знати секрети видалення зайвої солі зі страв.

Універсальні способи

Вони підійдуть для будь-якої каші, незалежно від виду крупи і консистенції.

Чарівний мішечок

Знадобиться невеликий мішечок з тканини. Насипаємо в нього жменю рису, зав’язуємо і опускаємо в кашу хвилин на десять.

Так само спрацює борошно, але майте на увазі, що мішечок повинен бути в рази щільніше.

Солодке життя

Додайте побільше цукру. На контрасті смаків сіль не буде сильно відчуватися.

А якщо замість цукру покласти мед, то ще й користь додасться.

Просто додай води!

Ну або молока. За настроєм.

Рідина розбавить сіль, і смак покращиться.

Тільки будьте обережні. Додавайте воду по 2-3 столові ложки і чекайте закипання. Після цього можна пробувати продукт на смак і вирішувати — чи потрібна ще рідина або проблема вже вирішена.

Пожирніше і погустіше

Всі вершкові продукти допоможуть впоратися з надлишками солі.

Трохи вершків з високим відсотком жирності або кокосового молока нададуть оригінальний смаковий відтінок і зроблять із звичайної каші шедевр.

Містер картопля

Почистіть пару картоплин і зваріть у постраждалій каші.

Сіль вбереться в коренеплоди. Не забудьте прибрати картоплю перед подачею страви до столу.

Якщо це рідка каша

Пересолили вівсяну, манну, кукурудзяну кашу?

Трансформація

Зваріть ще одну порцію каші без солі і змішайте її з пересоленою.

А якщо залишаться надлишки, на вечерю можна приготувати чудовий пудинг або оладки. З додаткових продуктів знадобляться тільки яйця і борошно.

Якщо каша не рідка

Постраждала каша з рису, гречки, пшона або перловки?

Душ для крупи

Поки каша ще не зварилася, злийте молоко, добре крупу промийте холодною водою.

Можна заливати свіжим молоком і варити як ні в чому не бувало.

Феєрверк смаків

  • У перлову або гречану кашу додайте тушонку.
  • До пшона добре підійде гарбуз.
  • А ось ячну з’єднайте з піджаркою з моркви і цибулі.
  • Гречана каша легким рухом руки може перетворитися на котлети. Потрібно додати пару яєць і борошно. Обваляйте в сухарях, обсмажте і готово.

Зайвої солі як не бувало, а страву ви приготуєте відмінну! Зрештою, спонтанність ніхто не відміняв.

Якщо каша пересолена — це не привід для розпачі. Включайте фантазію, експериментуйте, винаходьте нові смачні страви!

Написати коментар