Начинка з чорної смородини для пиріжків: прості і смачні рецепти


Важко знайти в нашій країні сад або дачну ділянку, де немає ні одного кущика чорної смородини. Ця ягода відноситься до числа найулюбленіших і найпопулярніших. Її їдять у свіжому вигляді, варять з неї компоти і варення, її заморожують і засушують, використовують для приготування різних десертів. Начинка з чорної смородини для пиріжків готується легко, обходиться недорого, але дозволяє отримати ароматна страва з неповторними органолептичними якостями. Від такого десерту не відмовляються ні діти, ні дорослі. Навіть прихильники здорового харчування можуть не встояти перед такою випічкою, згадавши, наскільки корисна ягода, якою наповнені пиріжки.

Особливості приготування

Процес приготування пиріжкової начинки з чорної смородини не є складним, але він має певну специфіку. Для того щоб запобігти помилок і отримати очікуваний результат, молодій господині необхідно знати і враховувати кілька важливих моментів.

  • Начинку для пиріжків можна робити зі свіжої або замороженої ягоди, а також з чорносмородинового варення. Якщо використовується смородина, протерта з цукром, або джем, які мають досить густу консистенцію, ними можна наповнювати пиріжки, не вдаючись до будь-яких хитрощів. Якщо варення рідке або в основі наповнювача лежать свіжі, заморожені ягоди, необхідно прийняти заходи по наданню начинці більшої щільності, інакше під час випікання пиріжків вона почне з них випливати. Загустити начинку можна за допомогою борошна, крохмалю, панірувальних сухарів, подрібненого до стану крихти печива.
  • Чорна смородина володіє вираженою кислинкою, і якщо в начинку не додати цукру, вона може вийти кислуватою. Цукор дозволяє надати ласощам збалансований смак. Якщо він використовується в достатній кількості, в начинку можна додатково додати лимонний сік, завдяки чому вона стане ще більш смачною і ароматною.
  • Кисло-солодка начинка з чорної смородини добре поєднується з вершковим маслом, сирним кремом, що дозволяє змішувати ці інгредієнти або наповнювати ними пиріжки, викладаючи їх шарами. Хорошим доповненням для смородини є і шоколад.
  • Роблячи начинку для пиріжків, основний інгредієнт також можна доповнити іншими ягодами або фруктами, ці плоди добре поєднуються з вишнею, яблуками, абрикосами, лісовими плодами.
  • Якщо для приготування наповнювача які-небудь продукти оброблялися термічно, то перед тим, як викладати начинку на тісто, їй потрібно дати можливість охолонути, інакше тісто розпариться, через що пиріжки вийдуть менш смачними і апетитними.

Технологія приготування начинки для пиріжків з чорної смородини зазвичай не має великих відмінностей, але все ж не завжди виявляється ідентичною. Для отримання передбачуваного результату доцільно не ігнорувати вказівки, що супроводжують вибраний рецепт.

Простий рецепт начинки для пиріжків з чорної смородини

Склад:

  • чорна смородина – 150 г;
  • цукор – 60 г;
  • крохмаль – 30 г.

Спосіб приготування:

  • Смородину переберіть, викинувши зіпсовані екземпляри, листочки та інше сміття.
  • За допомогою манікюрних ножиць видаліть у ягід хвостики.
  • Покладіть смородину в друшляк, потримайте під струменем води.
  • Дозвольте ягодам обсохнути.
  • Пересипте смородину в миску, підсипте до неї цукор і крохмаль.
  • Накрийте миску тарілкою або кришкою з-під каструлі відповідного діаметру. Кілька разів інтенсивно струсніть, щоб продукти перемішалися. В результаті всі ягоди виявляться покритими цукром і крохмалем, але при цьому залишаться цілими.

Залишиться покласти по ложці плодів на пластини тіста, сформувати пиріжки і випекти їх в розігрітій духовці. Випічка вийде більш рум’яною, якщо перед відправленням в духову шафу її змастити яєчним жовтком.

Начинка з замороженої смородини для пиріжків

Склад:

  • заморожена чорна смородина – 0,2 кг;
  • крохмаль – 50 г;
  • цукор – 100 г.

Спосіб приготування:

  • Цукор подрібніть за допомогою блендера або кавомолки до стану пудри, змішайте з крохмалем.
  • Розкачайте тісто, викладіть на нього заморожену смородину, посипте сумішшю цукрової пудри і крохмалю.
  • Сформувавши пиріжки, покладіть їх швами вниз, в результаті цукор з крохмалем опиняться під ягодами.

Після цього, не зволікаючи, потрібно відправити деко з пиріжками в попередньо розігріту духовку і випікати до готовності. Важливо не дати ягодам відтанути до відправлення виробів в духову шафу.

Начинка з чорної смородини з шоколадом

Склад:

  • чорна смородина – 0,45 кг;
  • цукор – 150 г;
  • чорний шоколад – 0,3-0,35 кг

Спосіб приготування:

  • Ягоди переберіть, помийте і обсушіть. Якщо використовуєте заморожені плоди, дайте їм відтанути.
  • Складіть смородину в ємність блендера, додайте цукор. Перетворіть ягоди в пюре.
  • Чорносмородинову масу поставте на повільний вогонь і, помішуючи, варіть до загустіння.
  • Зніміть ємність зі смородиною з вогню, дайте їй охолонути.
  • Шоколад поломайте на часточки.
  • Розкачайте тісто, покладіть в центр ложку смородинового варення. На нього покладіть часточку шоколаду. Зліпіть пиріжок.
  • Аналогічним чином сформуйте інші пиріжки і запечіть до готовності.

Під час випікання пиріжків шоколад розтане і змішається з чорносмородиновим джемом, завдяки чому випічка придбає вишуканий смак.

Чорна смородина служить хорошою основою пиріжкової начинки. Наповнювач для випічки з неї можна зробити за кількома рецептами, кожен з яких гарний по-своєму.

Написати коментар