Як заморозити червону смородину

Як заморозити червону смородинуЛіто в самому розпалі. Наспіла червона смородина, і господині щосили зайнялися заготівлею цієї ягоди на зиму.

Адже червона смородина не тільки смачна, але і просто необхідний взимку при масових простудних захворюваннях як відмінний вітамінний засіб з-за великої кількості вітаміну С.

Найкращий спосіб зберегти у червоній смородині вітаміни – її заморозити.

Звичайно, перед цим треба трохи попрацювати, адже перебирати дрібні ягідки хоч і важко, але дуже втомлює.

Як підготувати червону смородину до заморожування

Спочатку червону смородину перебирають, видаляють всі гілочки, листочки, а також пошкоджені ягоди.

Ягідки червоної смородини добре промивають під проточною водою, поміщаючи невеликими партіями в друшляк.

Потім ягоди добре просушують, виклавши тонким шаром на рушник.

Як заморозити червону смородину цілими ягідками

Добре висушені ягідки червоної смородини викладають в один шар на піддон або плоску тарілку і поміщають в морозильну камеру на кілька годин.

Як тільки ягідки червоної смородини стануть твердими, їх зсипають у пластикові контейнери або поліетиленові пакети, добре закривають і прибирають для подальшого зберігання в морозильну камеру.

Щоб робота просувалася швидше, заморожування ягід проводять частинами, тобто: перебирають невелику порцію ягід, промивають, підсушують, відправляють для первісної заморозки. Поки заморожується перша партія ягід, готують наступну.

Але можна ще спростити заморозку, пропускаючи первісне заморожування. Адже у червоної смородини ягідки тверді і, якщо добре висушені, то під час заморожування в один ком не смерзнутся.

Завдяки такій якості червоної смородини ягідки зберігаються цілими навіть після розморожування.

Як заморозити червону смородину з цукром

Промиті і перебрані ягідки червоної смородини розкладають в пластикові контейнери і пошарово пересипають цукром. Відразу ж закривають кришками і поміщають в морозильну камеру для заморозки.

Як заморозити пюре з червоної смородини з цукром

Пюре з червоної смородини можна заморозити двома способами.

Спосіб 1

Чисті ягоди червоної смородини без гілочок подрібнюють у блендері і змішують з цукром (на один кілограм червоної смородини беруть 200-400 грам цукру).

Пюре розкладають в пластикові ємності. Скляну тару для заморозки брати не можна, так як скло при дуже низькій температурі може лопнути.

Контейнери заповнюють ягідним пюре не до верху, враховуючи той факт, що замерзлі рідини розширюються і збільшуються в обсязі.

Контейнери добре закривають кришками і ставлять в морозильну камеру.

Спосіб 2

Чисті ягоди без гілочок зсипають в миску, додають стільки ж цукру, скільки і в першому рецепті, і товчуть товкачиком. Також можна надіти одноразові гумові рукавички або звичайні поліетиленові пакети, закріпивши їх на зап’ястях гумками, і перетерти смородину руками. Такий спосіб хороший тим, що, по-перше, ягоди не стикаються з металевими поверхнями кухонної техніки і тому всі вітаміни зберігаються повністю. А по-друге, в готовому пюре будуть попадатися цілі ягідки, які покращують смакові якості і зовнішній вигляд готової продукції.

Готове пюре розливають у контейнери, щільно закривають кришками і прибирають в морозильник.

Як розморожувати червону смородину

Перед використанням пюре з червоної смородини розморожують у холодильнику або при кімнатній температурі.

Якщо для приготування якоїсь страви потрібні цілі ягоди червоної смородини, наприклад, для начинки, то їх можна не розморожувати, а використовувати замороженими.

Заморожені ягоди червоної смородини можуть зберігатися до наступного врожаю, але все ж краще їх використовувати в їжу не пізніше трьох – чотирьох місяців з моменту зберігання.

Червона смородина, як і інша заморожена продукція, повторному заморожуванню не підлягає.


Додати коментар