Як заморозити абрикоси на зиму


АбрикосиІноді господині, заготовляючи на зиму малину, полуницю, смородину або іншу дорогу ягоду, не звертають уваги на абрикоси – прості, але дуже корисні фрукти.

  • Сонячне світло абрикосам надає каротин, якого в цих плодах стільки ж, скільки і в яєчному жовтку.
  • Абрикоси містять нікотинову кислоту, вітаміни: С, В1, В2, РР, мікроелементи: мідь, марганець, залізо, кобальт, калій.
  • Абрикоси корисні при захворюваннях серцево-судинної системи.
  • При опіках шкіри обличчя можна робити маски з м’якоті абрикосів.
  • про Запас абрикоси заготовляють у вигляді варення, компотів. Їх сушать, отримуючи курагу, а також заморожують, що більш цінно, так як при такому способі заготівлі в плодах зберігаються всі вітаміни.

    Як заморозити абрикоси цілком

    Якщо господині немає часу на видалення кісточок, то абрикоси можна заморожувати

    Для цього годяться стиглі, але не м’яті абрикоси. Вони не повинні бути червивими, поклеванными птахами або побитими градом.

    Абрикоси миють у холодній воді, а потім викладають на рушник і добре просушують.



    Потім плоди розкладають в один шар на лотку, вкритий поліетиленовою плівкою і прибираємо в морозильну камеру до затвердіння.

    Заморожені абрикоси розфасовують в порційні поліетиленові пакети, щільно зав’язують, щоб фрукти не ввібрали в себе сторонні запахи, і знову прибирають в холодильник.

    Але при такому способі абрикоси займають в морозильнику багато місця, тому при невеликій морозильній камері варто вдатися до іншого способу заморожування.

    Як заморозити половинки абрикосів

    Абрикоси добре миють у холодній воді, обсушують на рушник, а потім розрізають навпіл і видаляють кісточки.

    Щоб половинки не злиплися між собою в процесі зберігання, їх можна спочатку заморозити, як в попередньому варіанті – в один шар, а потім упакувати в пластикові контейнери або в поліетиленові пакети.

    Але якщо зовнішній вигляд абрикосів не має великого значення, наприклад, їх заморожують для начинки, то розрізані абрикоси складають, не приминаючи, в пластикові контейнери і відразу ж прибирають у морозильну камеру для подальшого зберігання.

    заморозити абрикоси з цукром

    Вимиті абрикоси розрізають навпіл, звільняють від кісточок і складають у пластикові ємності, пересипаючи кожен шар цукром. Верхній шар повинен бути з цукру.

    Наповнені ємності залишають на столі до появи в них соку. Контейнери щільно закривають кришками і прибирають в морозильну камеру.

    Як заморозити абрикосове пюре

    Для такого виду заморозки годяться переспілі абрикоси, трохи пригнічені, але не зіпсовані або підгнилі.
    Абрикоси миють, видаляють кісточки, а потім перемелюють на м’ясорубці або в блендері.

    У пюре додають за смаком цукор, добре розмішують і розливають у порціонні пластикові контейнери, не доливаючи до краю приблизно на одну третину, залишаючи місце для рідини, яка при замерзанні розширюється і збільшується в об’ємі.

    Контейнери щільно закривають і прибирають в морозильну камеру.

    Як заморозити абрикоси в сиропі

    Абрикоси миють, розрізають навпіл, видаляють кісточки.

    З води і цукру варять сироп: дві склянки води змішують зі склянкою цукру, доводять суміш до кипіння, остуджують.

    Половинки абрикосів складають у невеликі пластикові контейнери і заливають сиропом, не доходячи до краю приблизно на одну третину висоти. Потім закривають кришками і прибирають в морозилку.

    Корисна інформація

    Заморожені ягоди та фрукти не можна розморожувати швидко, тому що вони тоді можуть перетворитися в неаппетитную «кашу». Тому їх розморожують у холодильнику.

    З цієї ж причини розморожені ягоди повторному заморожуванню не підлягають. Тому треба їх відразу розфасовувати в маленькі контейнери, щоб можна було використовувати продукцію (приготувати страву, з’їсти) за один прийом.

    Але найчастіше заморожені ягоди використовують не розморожуючи.

    загрузка...
    Написати коментар